خانهموضوعاتآرشیوهاآخرین نظرات
خانواده و سواد رسانه ای
آشنایی با آسیب های خانواده و فرزندان در فضای مجازی و راهکارهای مقابله با آنها
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
خانواده و سواد رسانه ای
سواد رسانه ای لازمه ی مواجهه ی هوشمندانه و ایمن با رسانه ها ...
جستجو
موضوعات
  • همه
  • آسیب های فضای مجازی
  • آنچه درباره سواد رسانه ای باید بدانیم
    • تاریخچه سواد رسانه ای در ایران
    • تاریخچه سواد رسانه ای در جهان
    • سواد رسانه ای چیست؟
  • اطلاعیه ها
  • امنیت در فضای مجازی
  • بدون موضوع
  • تاثیرات تکنولوژی بر کودکان
  • توصیه هایی به والدین در مورد فضای مجازی
  • راهکار کاهش آسیب های فضای مجازی
  • رسانه
  • رسانه و خانواده
  • سواد رسانه ای چرا و چگونه؟
  • معرفی نرم افزار موبایلی
  • معرفی پایان نامه
  • مقالات سواد رسانه ای
  • کتاب های سواد رسانه ای
  • گرافیک عاشورایی در رسانه
فیدهای XML
  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

موضوع: "سواد رسانه ای چیست؟"

خودآزاری رسانه‌ای! (۱)
ارسال شده در 27 شهریور 1397 توسط یا زهرا در آسیب های فضای مجازی, سواد رسانه ای چرا و چگونه؟, سواد رسانه ای چیست؟, امنیت در فضای مجازی

? «خودآزاری رسانه‌ای!» (۱)

? عباس عبدی (روزنامه‌نگار)

▪️چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ در حالي كه توجه مردم به افزايش قيمت‌ها و يا احتمالاً كمبود موقتی برخي از كالاها است، به يك‌باره خبر بريدن گوش يك كودك كار و نيز خودسوزی يك نفر در پارك‌شهر فضای خبری و رسانه‌ای را به تصرف خود در می‌آورد، و به نوعی ذهنيت جامعه را به خود مشغول می‌كند.

▪️امروز در جلسه‌ای شركت كردم برای اظهار نظر نسبت به طرح پژوهشی پیشنهادی سواد رسانه‌ای. منظور از سواد رسانه‌ای به طور خلاصه و البته تقریبی اين است كه مهارت استفاده از رسانه را داشته باشیم و این که چگونه از رسانه‌ها استفاده كنيم كه دچار فريب‌خوردگی يا سوءبرداشت نشويم. در آنجا اقرار كردم كه علي‌رغم بی‌اعتمادی خودم به مطالب فضاي مجازی و اينكه در پذيرش هر خبر يا مطلب نهايت احتياط را می‌كنم، ولی باز هم بارها شده است كه تحت تأثير خبر يا مطلب ساختگی و يا نيمه حقيقی قرار گرفته‌ام. 

▪️همچنین معتقدم كه بسياري از مردم علی‌رغم بی‌اعتمادي آنان به اين رسانه‌ها، با طيب خاطر اخبار و مطالب آن را می‌پذيرند و حتی اگر هم متوجه شوند كه آنها درست نيست به گونه ديگری آن را تفسير و توجيه می‌كنند.

شايد به كار بردن اين تعبير قدری تند باشد، ولی واقعيت اين است كه ما دچار نوعي از مازوخيسم خبری و رسانه‌ای شده‌ايم. دچار نوعی خودآزاری خبری و خودویرانگری شده‌ايم. 

▪️خودمان را در معرض انواع و اقسام اخبار راست و دروغ قرار می‌دهيم كه فاقد هرگونه ارزيابي قبلی است. كافي است فیلمی را ببينيم که كسی در حال سوختن است، ديگر كاری به علت و منطق و… كار او نداريم، بايد ناراحت و عصبانی شويم و به اولين كسی كه اتهام متوجه اوست لعن و ناسزا بگوييم. حتماً بايد به اين گونه رویدادها و مسايل حساس بود و ابراز همدردي كرد ولی اين امر متفاوت از آن است كه درباره خبر داوری يا پيش‌داوری نيز بنماييم. يا هنگامي كه مي‌شنويم گوش يك كودك كار بريده شده است، بلافاصله بدترين شكل ماجرا را تصور می‌کنیم و به محكوم كردن هر كس كه دم دستمان باشد برمي‌آييم، در حالي كه اين رويداد مي‌تواند ساختگي يا با اهداف مادی و حتی سياسی رخ دهد. همچنان که چنین بوده است. یا حداقل این که مشکوک است. 

▪️هميشه فرصت داريم كه داوری كنيم، ولي اگر فوری داوری كرديم، خلاص شدن از اين داوری خيلی سخت است. چند سال پيش يك كارگر زباله جمع‌كن را چند مأمور پيمانكاری شهرداری جلوی فرزند آن فرد او را كشتند. به طور قطع اتفاقی تأسف‌بار بود ولی آيا هيچ كس متوجه پايان ماجرا شد؟ آيا هيچ‌كدام از ما و يا حتي شهرداری وقت، مسئوليت‌پذيری از خود نشان دادند كه چرا اين اتفاق رخ داده است؟ آن هم هنگامی که موضوع قتل يك انسان در ميان بود، حالا چگونه است كه خودمان را به راحتی تسليم امواج رسانه‌ای می‌كنيم، پيش از آنكه از كمّ و كيف ماجرا مطلع شويم؟ فردا هم فراموش کرده و دنبال سوژه دیگری خواهیم رفت.

▪️اين پدیده نامبارک و مهمي است كه در جامعه ايران رخ داده است. ما به محاصره رسانه‌ها در آمده‌ايم. رسانه‌هايی كه فاقد مسئوليت اجتماعی كافی هستند. رسانه‌هايی كه هر خبر درست و نادرستی را بازتاب می‌دهند، بدون آنكه تعهدی نسبت به ابعاد مطلب منتشره داشته باشند. رسانه‌هايی كه هدف آنها فقط ديده شدن است. رفتار ما است که چنین شلختگی خبری را دامن زده است. حتی كساني كه مي‌خواهند حرف و نظری را بگويند برای شنيده شدن حرفشان ترجيح می‌دهند كه آن را با چند كلمه و جمله تند و ناسزا تركيب كنند تا شنيده شود. ما خودمان را به امواج خبری رسانه‌هايی داده‌ايم كه ما را به هر جايی می‌برند جز به ساحل حقيقت و آرامش.

#سواد_رسانه‌ای 

?منبع: روزنامه اعتماد (۱۵ شهریور ۹۷)

? کانال تلگرام “رسان‌آ"؛ جایی برای نگاه دقیق‌تر و درست به رسانه و جایگاه آن در زندگی‌های جدید 

???

@resan_a

سواد رسانه ای
نظر دهید »
خود آزاری رسانه ای ۲
ارسال شده در 27 شهریور 1397 توسط یا زهرا در آسیب های فضای مجازی, سواد رسانه ای چرا و چگونه؟, سواد رسانه ای چیست؟, امنیت در فضای مجازی

.? «خودآزاری رسانه‌ای!» (۲)

? عباس عبدی (روزنامه‌نگار)

▪️بسياری از نيروهای سياسی و رسانه‌ای و حتی اجتماعی در اين راه مسئوليت دارند. آنان هيزم‌بيار اين آتش سوزان هستند. گمان می‌كنند كه با استفاده از اين روش‌ها و با زدن فلان مسئول يا فلان شهردار می‌توانند نان خود را در اين تنور بپزند. اين تنور آن قدر سوزان می‌شود كه برای هيچ كس خير و خوشی نخواهد داشت. 

▪️جامعه ايران برای دهه‌های متمادی و تا كنون از داشتن رسانه‌ای رسمی و مسئول و بی‌طرف و منصف محروم بوده است. اكنون با فضای رسانه‌ای غير رسمی و غير مسئولی مواجه شده است كه در كنار نتايج سازنده آن، عوارض منفی مهمی نيز دارد. به ياد مرحوم مهندس بازرگان می‌افتم كه در يك گفتگوی تلويزيونی با آن زبان شیرین و ويژه خود گفت از خدا طلب باران كرديم، سيل آمد! حالا ما نيز طلب رسانه آزاد و مسئوليت‌پذير كرديم، اكنون رسانه آزاد داريم ولی مسئوليت‌پذيری خير. و با دست خودمان نعمت رسانه آزاد را به نقمت تبديل می‌كنيم.

▪️بنده متنی نوشته‌ام و طی آن توضيح داده‌ام كه وضعيت فعلی رسانه‌های رسمی بويژه صداوسيما، يك ظرفيت خطرناک برای امنيت ملی كشور ايجاد كرده است. اكنون بايد بگويم كه نه فقط برای امنيت ملی، بلكه امنيت اجتماعی و روانی ما را نيز در مخاطره جدی قرار داده است. تنها يك راه‌حل وجود دارد. آزادی واقعی در رسانه‌های رسمی می‌تواند بخش مهمی از اين خطرات را از فضای غير مسئول رسانه‌ای بزدايد.

#سواد_رسانه‌ای  #رسالت_رسانه #شبکه‌های_اجتماعی 

?منبع: روزنامه اعتماد (۱۵ شهریور ۹۷)

? کانال تلگرام “رسان‌آ"؛ جایی برای نگاه دقیق‌تر و درست به رسانه و جایگاه آن در زندگی‌های جدید 

???

@resan_a

سواد رسانه ای
نظر دهید »
بهترین وقت برای آموزش سواد رسانه ای به کودکان
ارسال شده در 18 شهریور 1397 توسط یا زهرا در رسانه و خانواده, راهکار کاهش آسیب های فضای مجازی, سواد رسانه ای چرا و چگونه؟, توصیه هایی به والدین در مورد فضای مجازی, آنچه درباره سواد رسانه ای باید بدانیم, سواد رسانه ای چیست؟, امنیت در فضای مجازی

.⏱بهترین وقت برای آموزش سواد رسانه ای کودکان چه  زمانی می باشد؟

⏱در چه زمانی باید آگاهی‌های رسانه ای را به کودکان آموزش داد؟آیا هر زمانی برای شروع آموزش های رسانه ای دیر نمی باشد؟
?رستم بعد از آن که به سهراب خنجر‌ زهرآگین زد فهمید که سهراب پسراوست. پس فرستاد نوشدارویی بیاورند که اثر زهر را از بین ببرد، اما نوشدارو دیر رسید و سهراب زیر دستان پدر جان داد. تمام حکمت این داستان اشاره به این مسئله دارد که علاج واقعه بعد از وقوع آن بی فایده است.امروزه دیگر نیازی به اثبات نوشدارو  بدون سواد رسانه نیست رسانه ای که اگرچه محاسن بسیار دارد لکن زخمی بر تن بشر قرن حاضر وارد کرده است که بدون سواد رسانه قدرت گذر از این مرحله از دوران و زمانه نیست.و اگرچه این نوشدارو یا به تعبیر همان سواد رسانه راه حل کلیدی برای درمان درد بشر در عصر انفجار اطلاعات است بر قاعده  اینکه “بهترین دارو هم بعد از مرگ کمکی نمی کند"لازم و ضروری است بهترین و به موقع ترین زمان را برای آموزش  سواد رسانه ای کودکان مان انتخاب نماییم.

?یکی از مسائل مهم در مواجهه با محتواهای رسانه ای و ضرورت سواد رسانه ای زمان شروع آموزش سواد رسانه ای است اگر چه این آموزش در زمان خودش و بموقع انجام نپذیرد ،تاثیرگذاری آنچانی در ایمن سازی مخاطب خود نداشته باشد پس نکته مهم آن است که آموزش و آگاه‌سازی باید در زمانی صورت گیرد که فرزند به مسائل نامناسب مبتلا نشده و آلودگی‌های فضای مجازی روح و جسم او را تسخیر نکرده باشد. و این یعنی زمانی پیش از ورود به دنیای مجازی و دسترسی به محتواهای پراکنده و پرتراکم در دنیای سایبری، طبیعی است این زمان می بایستی  قبل از اینکه فرزند ما به‌وسیله افکار باطل مانند مطالب غیراخلاقی و شبهات فراوان اعتقادی که از طریق رسانه‌ها فرستاده می‌شود ذهن او دچار تشویش شده و احساسات و رفتار او تحت کنترل فضای مجازی درآید آموزش های لازم را به منظور مستحکم کردن قدرت تشخیص و مهارت انتخابی خیر در میان شرهای متراکم را به او منتقل نماییم.

?امام صادق علیه السلام در فراز حدیث گهرباری می‌فرمایند: «بادِروا أحداثَکم بِالحَدیثِ قَبلَ أن تَسبِقَکم إلَیهِمُ المُرْجِئةُ؛ نوجوانان خود را، پیش از آنکه افکار مخالفان به سراغشان روند، حدیث بیاموزید.» 

?اهمیت آگاه سازی فرزندان و پاسخ به شبهات آنان پیش از گرفتاری آنچنان است که امیرالمومنین علی علیه السلام در وصیت خویش به فرزند برومندشان امام حسن علیه السلام آن را مقدم بر آموزش قرآن، تفسیر، شریعت و احکام اسلامی می‌داند. ایشان در ابتدای وصیتشان می‌فرماید: «وَ أَنْ أَبْدَأَک بِتَعْلِیمِ کتَابِ اللَّهِ وَ تَأْوِیلِهِ وَ شَرَائِعِ الْإِسْلَامِ وَ أَحْکامِهِ وَ حَلَالِهِ وَ حَرَامِهِ لَا أُجَاوِزُ ذَلِک بِک إِلَی غَیرِهِ ثُمَّ أَشْفَقْتُ أَنْ یلْبِسَک مَا اخْتَلَفَ النَّاسُ فِیهِ مِنْ أَهْوَائِهِمْ مِثْلَ الَّذِی لَبَسَهُمْ وَ کانَ إِحْکامُ ذَلِک لَک عَلَی مَا کرِهْتُ مِنْ تَنْبِیهِک لَهُ أَحَبَّ إِلَی مِنْ إِسْلَامِک إِلَی أَمْرٍ لَا آمَنُ عَلَیک فِیهِ الْهَلَکةَ وَ رَجَوْتُ أَنْ یوَفِّقَک اللَّهُ فِیهِ لِرُشْدِک وَ أَنْ یهْدِیک لِقَصْدِک؛ و خواستم از تعلیم کتاب خدا و تأویل آیات قرآن و مقررات و احکام اسلام و حلال و حرام دین آغاز کنم و به سخن دیگر نپردازم، ولی از این نکته نگرانم که اشتباهاتی که هوی و هوس‌ها ببار آورده و موجب اختلاف میان مردم گشته ترا نیز دامنگیر شود، از این رو با این که از تذکر این شبهه‌ها دلخوش نیستم (که ذهن صاف و بی‌آلایش ترا تیره و کدر کند) اما محکم کردن پایه (و روشن کردن موارد شبهه) بهتر از آن است که ترا بدست چیزی سپارم که از هلاکت در آن بر تو ایمن نیستم (یعنی ترا در ورطه بیخبری و بی‌اطلاعی رها کنم، با اینکه ممکن است هنگام برخورد با افکار و آرای گوناگون حق را نیابی و به گمراهی نیفتی) امیدوارم خدایت در این لغزشگاه‌ها توفیق هدایت عطا کند، و به راه راست هدایت فرماید.

?پس دقت نماییم پیشگیری آسانتر از پیگیری های بعدی به جهت گرفتاری های پیچیده کودکان معصومان در فضای مجازی است.با این فرض اگرچه ورود کتابی با عنوان تفکر و سواد رسانه به پایه دهم میتواند رگه هایی از امید را به جامعه آموزشی برگرداند و انتظار 50 ساله تاخیر آموزش سواد رسانه را تاحد کمی جبران نماید اما قطعا این سن برای اولین آموزش های سواد رسانه بسیار دیر بوده و تاثیرگذاری را به شدت کاهش میدهد.چرا که طبق گزارش ها و مطالعات انجام پذیرفته کودکان و نوجوانان در این سن دوره وابستگی های رسانه ای و تاثیرپذیرهای مخرب را گذرانده اند.

همه با هم برای نهضت فراگیر سوادرسانه مجاهدت کنیم…

✍ صدیق میرزایی

#کودک_اینترنت

آموزش سواد رسانه ای سواد رسانه ای کودکان و رسانه
نظر دهید »
سواد رسانه ای (Media Literacy)
ارسال شده در 17 شهریور 1397 توسط یا زهرا در آنچه درباره سواد رسانه ای باید بدانیم, سواد رسانه ای چیست؟, رسانه

?سواد رسانه ای (Media Literacy)

سواد رسانه ای یک نوع درک متکی بر مهارت است که بر اساس آن می توان انواع رسانه ها و انواع تولیدات آن ها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد.

?مهارت های سواد رسانه ای به نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و همه افراد جامعه کمک می کند تا بتوانند یک مخاطب فعال، خلاق، گزینشگر و هوشمند باشند نه صرفا یک مصرف کننده ساده و خام برای پیام های رسانه ای.

#حسین_کیاء

#سواد_رسانه_ای

سواد رسانه ای
نظر دهید »
سواد رسانه ای یعنی...
ارسال شده در 17 شهریور 1397 توسط یا زهرا در سواد رسانه ای چرا و چگونه؟, آنچه درباره سواد رسانه ای باید بدانیم, سواد رسانه ای چیست؟

.? بخشی از سواد رسانه ای یعنی این سه را نادیده بگیر  ?

1⃣ شنیدم …

2⃣ گفتند …

3⃣ می گویند …

رسانه سواد رسانه ای فضای مجازی
نظر دهید »
  • 1
  • 2
آخرین مطالب
  • .سوادرسانه ای و خانواده....
  • جرایم صورت گرفته در تلگرام
  • توصیه هایی به والدین و کودکان
  • مهم‌ترین جرایم سایبری چیست و چند درصد جرایم کلاهبرداری است؟
  • مهم‌ترین جرایم سایبری چیست و چند درصد جرایم کلاهبرداری است؟
  • آسیب های فضای مجازی
  • گرافیک عاشورایی در رسانه ۳
  • گرافیک عاشورایی ۲
  • توصیه ای به والدین
  • خودآزاری رسانه‌ای! (۱)
آخرین نظرات
  • یا زهرا  
    • یار آسمانی
    • یار مهربان
    • پژوهشکده طاها
    • یار مهربان
    • خانواده و سواد رسانه ای
    • داراب
    در همراهی با کودکان در استفاده از رسانه ها
  • مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر  
    • مرکز تخصصی نرجس خاتون (س)شاهين شهر
    در همراهی با کودکان در استفاده از رسانه ها
  • یا زهرا  
    • یار آسمانی
    • یار مهربان
    • پژوهشکده طاها
    • یار مهربان
    • خانواده و سواد رسانه ای
    • داراب
    در تاثیرات تکنولوژی بر کودکان
  • یا زهرا  
    • یار آسمانی
    • یار مهربان
    • پژوهشکده طاها
    • یار مهربان
    • خانواده و سواد رسانه ای
    • داراب
    در تاثیرات تکنولوژی بر کودکان
  • انجام پایان نامه در تاثیرات تکنولوژی بر کودکان
  • یا زهرا  
    • یار آسمانی
    • یار مهربان
    • پژوهشکده طاها
    • یار مهربان
    • خانواده و سواد رسانه ای
    • داراب
    در والدین و فضای مجازی
  • حضرت مادر (س)  
    • مطیع ولایت (بسیج طلاب سطح 3 اراک )
    • خاطرات خاکی
    • وصیت عشاق
    • یا زینب کبری
    در والدین و فضای مجازی
کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان