در فصل اول کتاب «خانواده، سواد رسانه ای و رسانه های دیجیتال» تالیف شده توسط محمدصادق افراسیابی، ضمن ارائه تعریف از سواد رسانه ای به بیان ضرورت شناخت فرصت ها و تهدیدهای رسانه های دیجیتال پرداخته و می گوید: لازم است با بیان تهدیدهای شبکه جهانی اینترنت و راهکارهای مصونیت از این تهدیدات، شرایطی را فراهم آوریم تا هر خانواده ایرانی با خیالی آسوده بتواند از دستاوردهای این شبکه منحصر به فرد استفاده کند و از گزندهای آن نیز در امان باشد.
در فصل دوم کتاب ضمن آشنایی با جرایم سایبری، نسل های اول، دوم و سوم جرایم سایبری بیان شده و با تهدیدات سایبری شامل هرزنامه، فیشینگ، دزدی اطلاعات، نفوذ به رایانه های شخصی و راهکارهای پیشگیری از این جرایم آشنا می شویم.
سید محسن میربهرسی در این فصل نوشته است: روز به روز بر قربانیان فریب های اینترنتی افزوده می شود و افراد بیشتری پول خود را به این دلیل از دست می دهند. بهترین راهکار در این مواقع، آموزش به کاربران برای شناسایی این فریب ها و اجتناب از آنها است.
فصل های سوم و چهارم کتاب به بیان توصیه های عمومی به خانواده ها برای صیانت از فرزندانشان در فضای سایبر و توضیح تاثیر اینترنت بر خانواده ها می پردازد.
لازم به ذکر است سید محسن میربهرسی پیش از این مسئولیت معاونت اجتماعی پلیس فتا را بر عهده داشته و محمد صادق افراسیابی نیز تا شهریور ماه سال 91 معاونت مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال را بر عهده داشت و از این منظر کتاب خانواده، سواد رسانه ای و رسانه های دیجیتال در بردارنده تجربیات ارزشمند کاری مولفین است.